Home>Άρθρα>Δελτίο Τύπου – Συνέδριο MERIDA (29 Ιουνίου 2017)
PrintERASMUS+ Programme 2015 – KA2 Adult Education
Project nº: 2015-1-ES01-KA204-015937
mupyme

Το πετυχεμένο τέλος του προγράμματος MUPYME : 300 άτομα από 8  ευρωπαικές  πήραν μέρος στην τελική συνάντηση στην πόλη Mérida

 

Στις 29 Ιουνίου 2017 οργανώθηκε η τελική συνάντηση στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης  Mérida, Ισπανίας. Η συνάντηση σήμανε το τέλος του δίχρονου προγράμματος που περιλάμβανε έρευνα και δραστηριότητες που στόχευαν στην εξωτερίκευση των πολλών δεξιοτήτων που αποκτούν οι οικοκυρές και που μπορούν να εφαρμοστούν στην μικροεπιχείρηση στην περίπτωση που η οικοκυρά αποφασίσει να ιδρύσει μικροεπιχείρηση. 

 

Μαδρίτη 20 Ιουλίου 2017.

 

Το πρόγραμμα MUPYME: Εργασία και Γυναίκες τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη: Από την οικιακή οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), που συντονίζεται από την Ισπανία (FEUP) και χρηματοδοτείται από την ευρωπαική ένωση, ένα πρόγραμμα Erasmus +, οργάνωσε διεθνή εκδήλωση για διασπορά των αποτελεσμάτων  στις 29 Ιουνίου 2017, στην πόλη Mérida. Σκοπός ήταν να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των τελευταίων 2 ετών και κυρίως το πρόγραμμα κατάρτισης των οικοκυρών που είναι το βασικό αποτέλεσμα του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα MUPYME συμμετέχουν 8 οργανισμοί από 7 χώρες.:  FEUP (Spain), ARIEMA (Spain), ADAE (f.Y. Republic of Macedonia), DAFNI KEK (Greece), KERIGMA (Portugal), UPF (Italy), CAEA (Cyprus) and DVV International (Germany). Στην τελική συνάντηση παρουσιάστηκαν στους 300 συμμετέχοντες οι καλύτερες πρακτικές κάθε χώρας στον τομέα της εργοδότησης ανέργων οικοκυρών. Όλες συγκλίνουν στο ότι οι οικοκυρές αποκτούν πολλές δεξιότητες και δυνατότητες, που είναι όμως κρυμμένες και που μέσα από μια επιμόρφωση θα βγουν στην επιφάνεια και θα δώσουν στην οικοκυρά το έναυσμα για να αποφασίσει να ιδρύσει μια μικροεπιχείρηση.

Πολλοί οργανισμοί που ασχολούνται με τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων πήραν μέρος στη συνάντηση. Οι διάφοροι οργανισμοί της Ισπανίας που ασχολούνται με την εργοδότηση και καταπολέμηση της ανεργίας, ήταν παρόντες στη συνάντηση. Επίσης τοπικοί και περιφερειακοί οργανισμοί από την Ισπανία και Πορτογαλία πήραν μέρος στη συνάντηση. Ο οργανισμός των Ισπανίδων Γυναικών (IMIO) και πολλά Κέντρα Επιμόρφωσης πήραν μέρος.

Το δημαρχείο της πόλης  Mérida δήλωσε ότι το πρόγραμμα “MUPYME είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιφέρειες και μπορεί να αυξήσει την γυναικεία επιχειρηματικότητα, τη  επιχειρηματικότητα των νεαρών γυναικών αλλά και την επιχειρηματικότητα ανάμεσα σε ανάπηρες γυναίκες. Επίσης οι περιφερειακές αρχές για την εκπαίδευση, κατάρτιση και εργοδότηση της Ισπανίας, σημειώνουν ότι το πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό ,προωθεί πολύ την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση των γυναικών.

Πέραν από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, δόθηκε χρόνος ώστε οι Ευρωπαίοι Εταίροι να παρουσιάσουν την επίδραση του προγράμματος στις χώρες τους, τις προσπάθειες για διασπορά των αποτελεσμάτων, τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήθηκαν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τις σκέψεις τους για τα επόμενα βήματα.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος MUPYME είναι να διευκολύνει τις οικοκυρές να μετακινηθούν από την διοίκηση του νοικοκυριού στη διοίκηση μιας επιχείρησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα έχει επίκεντρο τις δεξιότητες που αποκτά η οικοκυρά στο σπίτι και  οι οποίες να διαμορφωθούν και οργανωθούν  κατάλληλα στα δεδομένα της επιχείρησης. Οι διάφοροι οργανισμού Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα πρέπει να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα  ώστε να ενδυναμώνει την οικοκυρά, να της δώσει αυτοπεποίθηση,   κίνητρα και εφόδια ώστε να αναπτύξει τη δική της επιχείρηση.

Για περισσότερα: www.mupymeproject.eu

mupyme_pr_5_a mupyme_pr_5_b mupyme_pr_5_c mupyme_pr_5_d

 

Ακολουθήστε μας:

mupyme_linkedin MUPYME Project
mupyme_twitter @mupyme_project