Ημερίδα ενημέρωσης του έργου CT4SC

Η ενημερωτική ημερίδα του έργου CT4SC πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου, στις 6μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας με τη συμμετοχή 21 ατόμων από το χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Φροντίδας και με κεντρικούς ομιλητές και τις παρουσιάσεις τους.

Στην ημερίδα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε περισσότερο στο έργο στο σύνολό του και στην ευρωπαϊκή του διάσταση, καθώς και στην ενεργό και υγιή γήρανση με παρουσιάσεις από μέλη του Δάφνη Κεκ και του Θάλπος-Ψυχική Υγεία. Οι παρευρισκόμενοι ήταν άτομα από διάφορες τοπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν και φροντίζουν ηλικιωμένους, καθώς και άτυποι φροντιστές που φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους και εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων και άτομα του ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρονται για το θέμα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον Αντιδήμαρχο της πόλης της Καλαμάτας, ο οποίος μίλησε για τις υπηρεσίες που παρέχει η πόλη και τον τελικό της στόχο που είναι να γίνει η Καλαμάτα (στην πράξη) μια «υγιής πόλη».

Η ομάδα ήταν αρκετά ενεργή και έδωσε χώρο σε εξαιρετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τους διαφορετικούς ρόλους τους στη φροντίδα των ηλικιωμένων και κατάφεραν να δώσουν μια ολιστική εικόνα της πραγματικότητας σε αυτόν τον τομέα!

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Dafni Kek σε συνδιοργάνωση με το Θάλπος-Ψυχική Υγεία , υπό την αιγίδα του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας για την φιλοξενία!


Accessibility