Εργαστήριο Φροντιστών Ηλικιωμένων

Το Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τους Ασημένιους Φροντιστές, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 έως 20 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας με τη συμμετοχή 25 ατόμων από τον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Φροντίδας, είχε ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων στην Ασημένια Οικονομία, μέσω ενός μικτού τρόπου κατάρτισης, δια ζώσης συνεδρίες και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας.

Υπήρξε μία επιλογή δραστηριοτήτων από αυτές που προτείνονται στον Οδηγό Ανάπτυξης Δεξιοτήτων με βάση το προφίλ και τις ανάγκες των συμμετεχόντων μας. Αφιερώθηκε αρκετός χρόνος στις ομαδικές συζητήσεις, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο ωφέλιμη μέθοδος για την ομάδα των συμμετεχόντων μας. Η ομάδα αποτελούνταν από επαγγελματίες φροντιστές από διάφορους περιφερειακούς οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους, μη τυπικούς φροντιστές που είτε φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους είτε είναι εθελοντές και, τέλος, από άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν φροντιστές.

Ήμασταν πραγματικά ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να εμπλακούμε σε ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις με όλους τους συμμετέχοντες!

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Dafni Kek σε συνδιοργάνωση με το Θάλπος-Ψυχική Υγεία , υπό την αιγίδα του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata

Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας για την φιλοξενία!Accessibility