Η 3η συνάντηση εταίρων του προγράμματος WE Start! πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και φιλοξενήθηκε στα γραφεία του εταίρου του προγράμματος VHS Wien, μεταξύ 15 και 16 Μαϊου 2019.
Οι εταίροι αφού έκαναν μια ανασκόπηση στις δραστηριότητες του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν μετά την εναρκτήρια συνάντηση. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πρόοδος πάνω στη μελέτη πεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύνταξη και ολοκλήρωση του πρώτου παραδοτέου του προγράμματος, τον Οδηγό πάνω σε καινοτόμες τεχνολογικά μεθοδολογίες, μεθόδους και εργαλείων για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των γυναικών ανεξαιρέτως. Ο συντονιστής του παραδοτέου, VHS Wien, παρουσίασε μια πρώτη πρόχειρη έκδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας και της δομής της τελικής έκδοσης του Οδηγού.
Τo δεύτερο κομμάτι της συνάντησης ήταν αφιερωμένο στη συζήτηση πάνω στο δεύτερο παραδοτέο του προγράμματος, την Κοινωνική Πλατφόρμα Μάθησης. Το CARDET, ο συντονιστής του δεύτερου παραδοτέου, παρουσίασε ένα πρώτο σχεδιασμό της ιδέας για τη λειτουργία της πλατφόρμας, τη δομή της και την οπτική της ταυτότητα. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν και να συμβάλλουν με περαιτέρω ιδέες σχετικά με τις δυνατότητες παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος στην πλατφόρμα καθώς και να αξιολογήσουν θέματα χρήσης που θα κινητοποιήσουν στις χρήστριες για διάδραση με το εκπαιδευτικό υλικό που θα παρέχεται.
Πέρα από τις τεχνικές διαστάσεις της υλοποίησης της πλατφόρμας, υπάρχει επίσης και η φάση συλλογής υλικού που θα αποτελέσει τις εκπαιδευτικές πηγές, εργαλεία και μεθοδολογίες. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί από όλους τους εταίρους και αφού αξιολογηθούν να διαμοιραστούν μέσω της πλατφόρμας. Γι’αυτό το κομμάτι, οι εταίροι καλούνται να διερευνήσουν και να εντοπίσουν ελεύθερα και κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία που να θεωρούνται χρήσιμα για την πορεία toy ατόμου στη δια βιου μάθηση. Γι αυτό το λόγο η διαδικασία συλλογής χωρίστηκε σε 2 κατηγορίες:
1) Περιοχή Προσανατολισμού: Σε αυτή τη θεματική περιοχή, οι εταίροι θα διερευνήσουν και θα συμβάλουν με εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθάει τις εκπαιδευόμενες να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους, τις τάσεις και τα ενδιαφέροντά τους, και αντίστοιχα να φτιάξουν ένα ατομικό σχέδιο μάθησης για τους εαυτούς τους.
2) Περιοχή Δεξιοτήτων: Σε αυτή τη θεματική περιοχή, οι εταίροι θα διερευνήσουν και θα συμβάλουν με εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθάει τις εκπαιδευόμενες να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν τις προσδιορισμένες ανάγκες των δεξιοτήτων.
Ακολουθήστε το WESTART! στο Facebook, Twitter & Instagram ή στείλτε μας ένα εμαιλ μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.