Εργαλεία συμβουλευτικής για αναγνώριση δεξιοτήτων ατόμων με γνωστικές δυσλειτουργίες

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το ΔΑΦΝΗ ΚΕΚ σε συνεργασία με τους εταίρους του Ευρωπαικού Έργου Erasmus+ “COOCOU – COmpetence Oriented COUnselling for cognitively impaired people“, προσφέρεις δωρεάν στα Ελληνικά και σε 5 άλλες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Σουηδικά, Σλοβένικα και Ισπανικά) τα παρακάτω εργαλεία συμβουλευτικής:

  • ProfilPASS χωρίς εμπόδια σε Εύκολη Γλώσσα: Αποτελεί προσαρμογή του πρωτότυπου ProfilPASS σε επίπεδο γλώσσας και περιεχομένου. Έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για τις ανάγκες των ατόμων με γνωστικές δυσλειτουργίες και μαθησιακές δυσκολίες, ώστε να τους διευκολύνει στην χρήση του, ως εργαλείο αξιολόγησης των δεξιοτήτων τους.
  • Η Εργαλειοθήκη COOCOU: Η Εργαλειοθήκη COOCOU  συμπεριλαμβάνει 25 εργαλεία για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων  από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εστιάσεις περιεχομένου. Μέσω της εργαλειοθήκης, οι σύμβουλοι έχουν την ευκαιρία να βρουν εύκολα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαλεία αξιολόγησης και εφαρμογές που ταιριάζουν στις ανάγκες των ατόμων με γνωστικές δυσλειτουργίες, και που θα υποστηρίξουν και θα εμπλουτίσουν την διαδικασία της συμβουλευτικής.
  • Το Εγχειρίδιο Συμβούλων: Το Εγχειρίδιο Συμβούλων COOCOU αποτελεί συνοδευτικό έγγραφο της Εργαλειοθήκης COOCOU και του ProfilPASS χωρίς εμπόδια σε Εύκολη Γλώσσα και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους συμβούλους για το πώς να τα εφαρμόσουν.
  • Το Αναλυτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμβούλων: Το Αναλυτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συμβούλων COOCOU έχει ως βάση την Εργαλειοθήκη  COOCOU και το Εγχειρίδιο Συμβούλων. Παρέχει καθοδήγηση και προτάσεις για την επιμόρφωση των συμβούλων τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικού περιεχομένου όσο και της μεθοδολογίας επιμόρφωσης. 
  • Συνολική έκθεση Προσδιορισμού Aναγκών: Η συνολική έκθεση αντιπροσωπεύει την σύνθεση των ευρημάτων στις χώρες των εταίρων ενώ περιλαμβάνει επίσης καλές πρακτικές καθώς και χρήσιμες συστάσεις για την ανάπτυξη της εργαλειοθήκης COOCOU. [διατίθεται μόνο Αγγλική έκδοση]

Όλα τα παραπάνω διατίθενται δωρεάν μέσα από την επίσημη σελίδα του ProfilPASS (https://profilpass-international.eu/) σε όλες τις διαθέσιμες γλώσσες.

Τις εκδόσεις στα Ελληνικά μπορείτε να τις κατεβασετε κατευθείας από την σελίδα [πατήστε εδώ]

Από το Μάρτιο έως και τον Μάιο [2021] θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά εργαστήρια 25 ωρών έκαστο, μια 5-ήμερη επιμόρφωση συμβούλων και ένα 5-ήμερο εργαστήριο πιλοτικής εφαρμογής της συμβουλευτικής με άτομα της ομάδας στόχου. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης και της πιλοτικής εφαρμογής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο απευθείας στο email: info@kekdafni.gr


Accessibility