Home>Άρθρα>Η Απασχόληση και η γυναίκα τον 21 αιώνα στην Ευρώπη: Από την Οικιακή Οικονομία στην μικρομεσαία Επιχείρηση.
PrintERASMUS+ Programme 2015 – KA2 Adult Education
Project nº: 2015-1-ES01-KA204-015937
mupyme

Οι γυναίκες που έχουν εμπειρίες στην διοίκηση του σπιτιού, οι οικοκυρές, αποκτούν δεξιότητες οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην διεύθυνση μικροεπιχείρησης. Οι οικοκυρές όμως δεν είναι ενήμερες γι αυτή τη δυνατότητα που έχουν.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα MUPYME αναλύει τα καθήκοντα και δεξιότητες των οικοκυρών, ενημερώνει για το θέμα και δημιουργεί τη δυναμική της εξέλιξης της οικοκυράς στη διεύθυνση μιας επιχείρησης.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ‘ΔΑΦΝΗ ΚΕΚ’, συμμετέχει στο πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στις οικοκυρές. Πολλές έρευνες απέδειξαν ότι οι οικοκυρές αποκτούν πολλές διοικητικές δεξιότητες, δεξιότητες λήψης αποφάσεων, δεξιότητες ελέγχου και προγραμματισμού δεξιότητες να θέτουν προτεραιότητες. Αυτό το πρόγραμμα προσπαθεί να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες και να τις συνδέσει με τα καθήκοντα και δεξιότητες που απαιτούνται στην μικροεπιχείρηση.

Το πρόγραμμα MUPYME διαρκεί 2 χρόνια και διάφορες χώρες συμμετέχουν σε αυτό. Οργανισμοί από την Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αυτές οι χώρες λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές ώστε να ενθαρρύνουν τις οικοκυρές να εφαρμόσουν τις πρακτικές γνώσεις που αποκτούν στο νοικοκυριό, στο περιβάλλον της επιχείρησης.

Η μεθοδολογία που ακολουθείται στο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάλυση των δεξιοτήτων που αποκτά η γυναίκα στο νοικοκυριό. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για αυτές τις γυναίκες που δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις εμπειρίες που κρύβουν και οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες και συνδέονται με τα καθήκοντα στην επιχείρηση. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος οι διάφορες χώρες μοιράζονται τα αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν από ειδικούς στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Αυτή η ανταλλαγή παίρνει την μορφή εργαστηρίων και συναντήσεις συνεργασίας.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ‘ΔΑΦΝΗ ΚΕΚ’ συμμετέχει στο πρόγραμμα γιατί αυτό αποτελεί μια καινοτόμα πρόταση ανάπτυξης των δεξιοτήτων και συνακόλουθα της ικανότητας εύρεσης εργασίας γενικότερα των πολιτών, με τη συμμετοχή τους σε μια σύγχρονη προσέγγιση εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Επισκεφτείτε τη σελίδα του προγράμματος http://mupymeproject.eu

Επισκεφτείτε τη σελίδα του προγράμματος http://mupymeproject.eu